Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Нећемо да отимамо оно што припада Русији

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић истакао је да ће Србија, ако дође до поремећаја на енергетском тржишту наћи најбоље, фер решење у којем ни на који начин не би повредила интересе руских партнера.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Вучић је, одговарајући на питање да ли је поменуо могућност национализације НИС и сличних предузећа из области енергије, одговорио да наравно да није, већ да је рекао да ће Србија избегавати национализацију и то што други раде.
"Нећемо да отимамо оно што припада Руској федерацији. Нема ни разлога. Али пратићемо стање и како се ствари одвијају, да ли ће све бити нормално са увозом нафте и свега. Рафинерија сада ради 24 сата сваког дана“, објаснио је он.
Вучић је казао да су национализација и конфискација најгоре ствари које држава може да уради.
"У овом тренутку не разговарамо ни о чему сличном, већ имамо добру сарадњу са НИС-ом. Ако би дошло до поремећаја на трзишту нашли би најбоље, фер решење у којем ни на који начин не би повредили интересе руских партнера", истака је он.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СРБИЈА
Вучић: Србија се у УН придружила осуди напада на Украјину, нисмо подржали санкције Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала