Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Дубоко узнемирујуће“: УНС и СИНОС осудили забрану РТ и Спутњика

© Sputnik / Радоје ПантовићУдружење новинара Србије
Удружење новинара Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије (СИНОС) придружују се Европској федерацији новинара (ЕФЈ), чији су чланови, која је изразила да страхује од ефеката спирале цензуре на слободу изражавања у Европи, имајући у виду одлуку о забрани РТ и Спутњика.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
УНС и СИНОС осуђују забрану РТ и Спутњика у земљама Европске уније и реторику политичара и високих представника ЕУ која прати ову одлуку, коју сматрамо дубоко погрешном и поразом за слободу изражавања, наводено је у саопштењу.
"УНС и СИНОС се солидаришу са колегиницама и колегама у овим медијима и очекују да ЕУ одлуку о забрани емитовања хитно повуче", истакнуто је.
Удружење новинара Србије и Синдикат новинара Србије додају да је дубоко узнемирујућ речник који високи представници ЕУ користе као оправдање одлуке о забрани медија називајући РТ и Спутњик „дезинформативним и манипулативним средствима“, „медијском машином Кремља“, која „сипа токсичне лажи“.
УНС и СИНОС подсећају да је 1999. године за НАТО легитимни војни циљ била Радио-телевизија Србије у чијем је бомбардовању 23. априла убијено 16 медијских радника.
Нико из ове војне организације, која је бомбардовањем медија установила преседан, није одговарао због убиства 16 медијских радника, наглашава се у саопштењу.
Спутњик цензура - илустрација  - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
СРБИЈА
Поштовани пратиоци, под ударом смо бруталне цензуре – ево како да будете уз нас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала