- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићева дружина има „тајно оружје“ – 100 поена за 24 часа! /видео/

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаНик Стаускас (у средини)
Ник Стаускас (у средини) - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Канадски кошаркаш Ник Стаускас тренутно наступа за резервну екипу Денвер Нагетса, а у распону од само 24 часа убацио је чак 100 поена у две утакмице. Стаускас је европској јавности најбоље остао у сећању по једном најнелогичнијем потезу у историји Евролиге.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Стаускас добрим партијама у Гренд Репидсу истиче кандидатуру Денверовог „икс фактора“, пошто би екипа које је најбољи играч српски центар Никола Јокић могла да га у неком тренутку позове у елитни ранг.
Двадесетосмогодишњи бек-шутер је дуел против Винсконсин Херда отворио са 34 поена за само 13 минута игре, без промашаја.
На крају је уписао 57 постигнутих поена уз 9/14 за два, 11/15 за три и 5/6 са линије за слободна бацања, а уз то је додао и шест скокова и пет асистенција у победи свог тима резултатом 131:127.
То, међутим, није било све – Стаускас је само дан касније забележио још једну монструозну партију, пошто је Лејкленд Меџику убацио 43 поена!
Овог пута имао је 7/8 за два, 9/13 за три поена и 2/2 са линије пенала, уз шест скокова и пет асистенција.
Канађанин је тиме исписао историју Развојне лиге и постао тек други играч који је убацио 100 или више поена за две утакмице, а први који је то урадио дан за даном.
Овакве партије Стаускаса подсетило су европску кошаркашку јавност на време када осми пик на НБА драфту боравио на „Старом континенту“ наступајући за Басконију у сезони 2019/20.
Тада је у драматичној завршници против Реал Мадрида направио потез који се памти и дан-данас, када је на три секунде до краја, при резултату 69:69, фаулирао противничког плејмејкера и тиме практично пресудио својој екипи.
Стаускас је велики пех направио 4. фебруара, а само осам дана касније дошло је до споразумног раскида сарадње са шпанским клубом и њиховим тадашњим тренером Душком Ивановићем.
Амерички новинар помера границе када је у питању мржња према Јокићу /видео/
Недовић: Немојте слепо веровати
„Никада нисам видео овако нешто“ – Јован има јединствен таленат /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала