- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон: Америка доставља Кијеву најбоље наоружање, али смо забринути за безбедност Зеленског

CC BY 2.0 / Flickr / Paulo O / Поглед на Пентагон
Поглед на Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе достављају украјинској војсци најбоље системе наоружања које могу да користе у борби на копну и у ваздуху, рекао је високи представник Пентагона. Истовремено, у Пентагону наводе да је Америка забринута за безбедност украјинског председника.
Извор није прецизирао о каквом је наоружању реч и да ли испоруке укључују и противавионске ракетне комплексе „Стрингер“.
Високи представник Пентагона је изјавио да америчке власти не виде знакове да Русија распоређује додатне снаге за специјалну војну операцију у Украјини, осим оних тактичких група које је распоредила у близини украјинске границе у последњих неколико месеци. Он је навео и да су забринути за безбедност Владимира Зеленског, да су са њим у сталном контакту, као и да се он и даље налази у Кијеву.
Осим тога, САД виде из Кине „мешовите сигнале“ поводом онога што се догађа у Украјини без спремности да се прикључе санкцијама против Русије и да осуде њене поступке, закључио је високи представник Пентагона.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Касније је Министарство одбране Русије нагласило да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Граница између Русије и Украјине - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Подкаст
Русија тражи мир, Запад хистеријом потпирује рат | Од четвртка до четвртка
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РУСИЈА
Москва: Избалансиран став Кине према ситуацији у Украјини, не боји се да каже истину о улози САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала