- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Почиње такмичење за избор наше песме за Евровизију

© Фото : РТССцена "Песма за Евровизију '22"
Сцена Песма за Евровизију '22 - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Фестивал "Песма за Евровизију '22", на којем ће бити изабран представник Србије у Торину, а који почиње вечерас, имаће три такмичарске вечери.
У оба полуфинала представиће се по 18 композиција, а најбољих девет из сваког полуфинала бориће се 5. марта у великом финалу за победу. Најбоља песма по гласовима публике и стручног жирија (однос је 50 према 50 одсто) представљаће Србију на Песми Евровизије у Торину.
Уочи почетка овог великог музичког такмичења, једна од учесница која ће наступити у другој полуфиналној вечери, Јулијана Винцан каже за Спутњик да пре свега очекује добар провод.
„Даћемо свој максимум на наступу и надам се да ћемо да се допаднемо људима. Наш наступ ће бити енергичан, нас четири ћемо да дамо све од себе да дочарамо публици савремену поп/рок песму 'Истина и лажи' која у себи има и етно елементе са примесама електро музике, са снажним звуком гитаре, али и нежним звуком харфе, инструментима који у овој нумери, поред мог гласа, воде главну причу“, поручује млада уметница којој је ово први сингл, а на предстојећем фестивалу наступиће у пратњи женског бенда „Плејаде“.
С друге стране, публици већ добро познат тенор, Душан Свилар, такође у другој полуфиналној вечери, публици ће се представити нежном баладом „Само не реци да волиш“.
„Верујем да ће овогодишња 'Песма за Евровизију '22' бити јасан сигнал да треба да се вратимо нормалном животу, музичким фестивалима и музици која храни нашу душу и која нас оплемењује. Лепо се дружимо на пробама, неки од нас се нисмо видели ни дружили скоро две године. Неизмерно сам срећан што ћу после оволико времена добити прилику да отпевам песму коју су написали Бајага и Растко Аксентијевић“, поручује Свилар.
Три такмичарске вечери од 3. до 5. марта реализују се из студија РТС-а на Кошутњаку. Наш избор за песму Евровизије гледаоци ће моћи да прате на Првом програму РТС-а и РТС Планети од 21 час.
Застава Велике Британије испред Биг Бена у Лондону. - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РУСИЈА
Лондон: Култура и спорт су „трећи фронт“ у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала