- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Корпорација Би-Би-Си подрива унутарполитичку ситуацију у Русији

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да се корпорација „Би-Би-Си“ користи за поткопавање унутарполитичке ситуације у Русији.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Она је подсетила да је Савет Европске уније крајем фебруара забранио емитовање РТ и Спутњика на читавој територији ЕУ. Према њеним речима, земље-чланице ЕУ „одмах су појуриле“ да извршавају ту одлуку. Она истиче да су се тим акцијама придружили „Гугл“, „Мета“ који су почели да блокирају руске медије у различитим земљама света. Поред тога, са платформи „Епл“ и „Андроид“ бришу се апликације које су повезане са РТ и Спутњиком.
Захарова истиче да су „власти Аустралије, Канаде, Уругваја без оклевања прибегле отвореној цензури“. Како каже, британски регулатор је иницирао истраге против телевизије РТ.
„Чињеница да руски новинари бар на неки начин могу да раде тамо повезана је са изузетним страхом Лондона да се не угрозе положаји ТВ и радио корпорације Би-Би-Си у Русији, пошто јој је додељено много више од улоге поткопавања унутрашње политичке стабилности и безбедности наше земље“, истакла је Захарова.
Телевизија - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СРБИЈА
Оливера Зекић из РЕМ-а: Никада нећемо увести санкције било ком медију из Русије
Sputnik International Information Agency - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РУСИЈА
Спутњик прекинуо рад у четири земље ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала