- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Агенција Блумберг обуставља рад новинара у Русији, „Си-Ен-Ен“ прекида емитовање

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаШтанд компаније Блумберг на Петербуршком економском форуму
Штанд компаније Блумберг на Петербуршком економском форуму - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Новинска агенција Блумберг саопштила је да обуставља рад својих новинара у Русији након што је председник Русије Владимир Путин потписао закон о кривичном кажњавању и великим новчаним казнама за лажне вести о Оружаним снагама Русије, њихову дискредитацију, као и позиве на санкције Русији.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму који нико не може да угаси, а све видео-садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Са великим жаљењем смо донели одлуку да привремено обуставимо прикупљање вести у Русији“, изјавио је главни уредник Џон Миклетвејт.
Према његовом мишљењу, „промене у кривичном закону имају за циљ да сваког независног извештача претворе у криминалца“, што онемогућава „наставак било каквог нормалног новинарства у земљи“.

„Си-Ен-Ен“ прекида емитовање у Русији

Америчка телевизијска компанија „Си-Ен-Ен“ објавила о прекиду емитовања у Русији.
„‘Си-Ен-Ен’ ће прекинути емитовање програма у Русији, а истовремено ћемо наставити да процењујемо ситуацију и наше следеће кораке“, наводи се у саопштењу телевизије.
„Си-Ен-Ен“ је следио пример бројних западних медија који обустављају свој рад у Русији и повлаче запослене због новог закона.
Председник Русије Владимир Путин потписао је декрет о кривичном и новчаном кажњавању за лажне вести о активностима Оружаних снага Русије и позиве на антируске санкције.
Путин је такође потписао Закон о санкцијама због кршења права грађана Русије који се односи на све странце и људе без држављанства, а не само на држављане САД како је било раније, саопштио је Кремљ.
Фејсбук лого - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
РУСИЈА
Русија блокирала приступ Фејсбуку и Твитеру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала