- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Грубач: Нема разлике између бораца ДАЕШ-а и украјинских нациста

© Wikipedia / Youtube///Accidents newsСукоб украјинских неонациста са полицијом у Лавов
Сукоб украјинских неонациста са полицијом у Лавов - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Војин Грубач, политички аналитичар, оцењује да нема разлике између украјинских нациста и бораца ДАЕШ-а (терористичка организација забрањена у Русији). Како наводи, позиви добровољцима да иду у Украјину, која има 44, 5 милиона становника – су заиста интересантна новост.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Мора се приметити да је слање добровољаца у државу у којој су годинама војни пилоти масовно давали отказе, а украјински младићи бежали од обавезе служења војног рока - врло чудна појава. Баш као што ни украјински народ сада не жели да иде у мобилизацију, а букти рат“, примећује он.
Украјинске амбасаде у свету, наводи Грубач, уместо да објасне тај апсурд, позивају грађане чак и малених државица да добровољно иду да се боре у ратом захваћеном простору Украјине.
„Није никаква тајна да је главни проблем Украјине – неонацизам и нацистички добровољачки батаљони. Ти неонацистички батаљони су до почетка садашњег рата били контролори државне идеологије - да држава случајно „не скрене“ с њиховог ултрашовинистичког пута. Они су били претња сваком режиму у Кијеву, а посебно председнику државе који је на концу постајао њихов спикер и марионета. Зато се никада није реализовао Мински споразум, нити се могла догодити децентрализација државе“, рекао је аналитичар за ИН4С.
Додаје да је децентрализација претила да неонацисти изгубе своју свирепу власт по регионима, док им је централизована власт омогућавала контролу читаве територије и сигурну државну заштиту.
„Ти неонацисти су били параполиција по градовима са задатком да утерају страх у кости сваком насељеном месту применом свих метода отворене бруталности. Паљење људи у Одеси, прибијање на крст па ложење на огњу заробљеника, непочинства по Донбасу са убијањем цивила, све са снимањем тих бестијалности и њиховим јавном објављивањем је имало врло јасан циљ - стварање простора страве и ужаса“, навео је он.
Према његовом мишљењу, неонацистички батаљони су кључни разлог што нико нормалан у Украјини не жели да се пријави да „ратује за своју државу“.
„Украјинске амбасаде сада траже добровољце по свету, уместо да признају чињеницу да неонацистички батаљони разарају Украјину по свим шавовима, јер егзистирају као испоконска губа – идеолошки редари и инквизиција друштва која подсећа на ону средњевековну. Или украјинске амбасаде тим добровољцима планирају попунити редове посрнулих нацистичких батаљона, који данас становнике читавих градова држе као таоце”, навео је политички аналитичар.
Нагласио је да какви су нацистички украјински батаљони сада у рату, такви су били и у мирнодопско време – оруђе терора над украјинским народом ког сматрају „нижом расом“.
„Пада у очи једна подударност, што разлике између свирепих бораца ДАЕШ-а и њених огранака и свирепих батаљона украјинских неонациста нема. Иста бруталност, идентична свирепост и жеља за контролом и ширењем територија. Некако та „прича“ није компатибилна с поимањем термина „цивилизованог света“ који се сада полако губи у измаглици с опасним тенденцијама да се планетарни брод преврне због очитог недостатка разума и здравог смисла“, закључио је Грубач.
Украјински националисти са сликом Степана Бандере - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СВЕТ
Ко су „бандеровци“: Украјински националисти чија је бруталност шокирала и Немце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала