- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Лекић: Актери афера Снимак, Коверта и Лименка постају државна власт преко мањинске владе

© Sputnik / Бобан НововићСедница Скупштине Црне Горе
Седница Скупштине Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Актери афера Снимак, Коверта и Лименка, новим експериментом мањинске владе, постају државна власт, врховни и одлучујући законодавни арбитри, казао је лидер Демоса Миодраг Лекић.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео-садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Он је рекао да се ван демократских правила, захваљујући “ритуалима унутрашње неозбиљности и управљачким пунктовима над добровољним полупротекторатом, дешава операција повратка на власт познатих корупционашко – клептократских формација”.
“Новим експериментом мањинске владе присуствујемо не само политичкој рехабилитацији актера афера Снимак, Коверта, Лименка, Пандорини папири, недавне и огавне стамбене корупције, већ они сада постају државна власт, чак врховни и одлучујући законодавни арбитри”, навео је Лекић у изјави достављеној агенцији МИНА.
Он је додао да се све то дешава након посљедњег изборног пораза.
“Овдашње шибицарске авангарде и прекаљени протагонисти криминала и корупције, као такви већ оцјењени са међународних адреса, сада користе и украјнски рат да наводним оданостима западним вриједностима ухвате нови воз међународне подобности”, навео је Лекић.
Он је казао да би било добро “да домаћи актери претварања Црне Горе из полупротектората у чист модел протектората, заједно са међународним помагачима у том добровољном чину, ипак не потцјењују претјерано овдашњу јавност”.
“Која се добро сјећа да је врх корумпиране црногорске власти, сада бучно у првим антируским редовима током ратне и за сваку критику инвазије Русије на Украјину, заједно са садашњим ратним министром војске Русије, у страсно пријатељској атмосфери, обавили корупционашку трансакцију продаје црногорског КАП-а руском тајкуну, у износу скоро половине црногорске привреде”, навео је Лекић.
Због тога, како је казао, остаје могућност да се грађани демократским средствима одупру покушају “нормализовања” манипулација, политичког хаоса и “лова у мутном” у Црној Гори.
“И да подрже, умјесто рестаурације познатих снага корупције, разумне идеје залагања, у овом сложеном међународном моменту, за грађански мир, поштовање изборног легалитета и широки консензус политичких снага у земљи”, рекао је Лекић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала