- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачка: Нећемо оставити Украјину на цедилу, наставићемо са изолацијом Русије

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаНемачка министарка спољних послова Аналена Бербок
Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Запад неће препустити Украјинце судбини, укључујући и оне који траже уточиште ван своје домовине, изјавила је министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок уочи одласка у Брисел.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).

„У овој ситуацији желимо да још једном непогрешиво напоменемо данас у Бриселу, у кругу НАТО-а, као и у ЕУ и Г7, да никада нећемо препустити Украјинце судбини. Ни оне који бране своју земљу на лицу места, ни оне који траже азил ван своје отаџбине и рачунају на нашу подршку у томе“, поручила је министарка.

Она је додала да су помоћ људима и хуманитарна помоћ подједнако важни као и материјална подршка и доследно увођење санкција без преседана „којима смо одговорили на акције руске владе последњих дана“.
Према речима Бербокове, Русији прети глобална изолација уколико настави са својом политиком у Украјини.
„Као и недавно и Њујорку, наставићемо политички и економски да показујемо руском лидеру Владимиру Путину да ће, уколико настави са том политиком, морати да рачуна на јединствене акције и глобалну изолацију Русије. Он уништава и своју земљу“, напоменула је шефица немачке дипломатије.
Подсетимо, у Бриселу ће данас бити одржан ванредни састанак министара спољних послова земаља ЕУ, као и НАТО-а у вези са Украјином.
Тургењевљев храст - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
РУСИЈА
Бизарне санкције Запада: Након мачака непожељан и храст славног руског писца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала