- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон: Нисмо забележили цурење радиоактивних материја у нуклеарки „Запорожје“

© AP Photo / Zaporizhzhia nuclear power plant Пожар у нуклеарној електрани Запорожје током руске војне операције у Украјини
Пожар у нуклеарној електрани Запорожје током руске војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе немају доказа да је пожар на територији нуклеарне електране Запорожје довео до цурења радиоактивних материја, изјавио је високо позиционирани представник Пентагона.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Ми нисмо забележили никакво цурење радиоактивних материја“, рекао је извор из Пентагона.
Према подацима Министарства одбране Русије, током ноћи у четвртак на петак Украјина је извршила диверзију у нуклеарној електрани „Запорожје“ што је Русија окарактерисала као покушај да се она оптужи за радиоактивну контаминацију.
Око два сата током ноћи је украјинска диверзантска група напала патролу руске Нацоналне гарде, али је била потиснута. Приликом повлачења украјинске снаге су запалиле зграду, саопшило је Министарство одбране Русије и додало да није забележена радијација.
Москва је пожар окарактерисала као „монструозну провокацију”.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала