- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Пријаве против трговаца који ограничавају продају горива

CC0 / Пиксабеј / Бензинска пумпа
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Тржишна инспекција утврдила је повреду Закона о заштити потрошача на више малопродајних места нафте и нафтних деривата на којима су трговци истакли обавештења о ограничењу у количини продаје.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
У првој од контрола, извршеној на основу пријаве која је стигла у 22 часа на електронску адресу, утврђено је да је малопродајни објекат истакао обавештење о ограничењу у количини продаје за путничке аутомобиле максимално 20 литара, 50 литара за тракторе и 100 литара за камионе, што је супротно члану 25. Став 1 Закона о заштити потрошача.
Како је навело Министарство трговине, туризма и телекомуникација, наложено је отклањање недостатка, што је трговац одмах учинио, преноси РТС.
За тај прекршај прописана је фиксна казна у износу од 50.000 динара.
Провера је синоћ извршена на још четири продајна места – у Бабушници, Крагујевцу, Новом Саду и Београду и у свим надзорима инспекције утврђена је повреда Закона о заштити потрошача, наводи се у извештајима тржишне инспекције министарства.
Нафтна индустрија Србије саопштила је да је снабдевеност ланца бензинских станица те компаније редовна и да не постоје ограничења у куповини горива.
НИС Петрол  - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СРБИЈА
НИС: Снабдевеност редовна – нема ограничења приликом куповине горива
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Влада Србије: Нема проблема са снабдевањем нафтним дериватима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала