- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин потписао декрет: Тешке казне чекају оне који буду ширили лажне вести о руској војсци

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин потписао је декрет о кривичном и новчаном кажњавању за лажне вести о активностима Оружаних снага Русије и позиве на антируске санкције.
Јавно објављивање и ширење лажних саопштења о активностима руске војске кажњаваће се новчаном казном у распону од 700.000 - 1.500.000 (од 5.000 до 11.000 евра) рубаља или у износу плате или другог прихода осуђеног лица у року од 18 месеци, или друштвено-корисним радом од годину дана или принудним радом до три године или лишавањем слободе на исти рок.
У случају ширења лажних информација о руској војсци од стране званичника, организованих група уз изношење лажних доказа или мотивисано мржњом и непријатељством, предвиђена је затворска казна од 5-10 година, или административна казна у износу од три до пет милиона рубаља (22.000 до 37.000 евра), или принудни рад у року од пет година.
За лажне вести које буду довеле до тешких последица предвиђена је затворска казна од 10-15 година.
Путин је такође потписао Закон о санкцијама због кршења права грађана Русије који се односи на све странце и људе без држављанства, а не само на држављане САД како је било раније, саопштио је Кремљ.
Такве мере обухватају: забрану уласка у Русију, заплену финансијских средстава и друге имовине у Русији, забрана било каквих уговора у вези са инвестицијама и имовином, обустављање делатности правних лица под њиховом контролом на територији Русије и друго.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала