Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Србин и Рус, браћа заувек!“: Скуп подршке Русији у Београду /видео, фото/

© Sputnik / Стефан ЂурићСкуп подшке Русији у Београду
Скуп подшке Русији у Београду - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Нови скуп подршке Русији у Београду одржан је испред Споменика цару Николају II Романову, у Улици краља Милана, а окупљени су потом отишли до Амбасаде Русије.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
На скупу, којем су присуствовали и чланови мото-клуба „Ноћни вукови“, окупило се више хиљада људи. Вијориле су се српске и руске заставе, уз покличе: „Србија, Русија!“.
Чуле су се и химне Русије и Србије, а окупљени су скандирали: „Србин и Рус, браћа заувек!“, „Косово је срце Србије“, „Русијо, ми те волимо“ и „Ура!“.
Носили су фотографије руског председника Владимира Путина и симбол „Z“, попут оног на борбеним возилима руске војске.
На путу ка Амбасади Русије, учесници скупа су застали код Амбасаде Белорусије и скандирали: „Белорусија“, „Лукашенко“, „Извините ви за санкције“, као и „Срби, Руси, Белоруси“.
Прилазећи Амбасади Русије, певали су „Каћушу“, уз повике „Живео Путин. Живео Лукашенко“ и „Прича се, прича, Руси долазе“.
© Sputnik / Лола ЂорђевићСкуп подршке Русији у Београду
Скуп подршке Русији у Београду - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Скуп подршке Русији у Београду
На повике „Владимир Путин“ и „Срби и Руси, браћа заувек“ испред Амбасаде Русије, неко је са прозора зграде Амбасаде узвратио одговором: „Спасиба!“. Поједини учесници скупа су испред зграде Амбасаде Русије приредили мањи ватромет.
Упућен је и позив да се у недељу, 13. марта, следеће недеље одржи нови скуп са највећом до сада ауто-литијом с руским заставама.
Саобраћај у Улици краља Милана и на Славији поново је успостављен.
Тања Илић, пензионерка, која је дошла да подржи Путина и цео руски народ, рекла је да је за скуп чула само на Спутњику.
„После чланка о ауто-колони упорно сам пратила да бих видела да ли ће скуп бити организован. Обрадовала сам се када сам сазнала да ће бити, а и да нико није дошао, рекла сам: ‘Ја ћу доћи лично да донесем цвет руском цару’“, изјавила је она за Спутњик.
Ивана и Дарко Ђокић дошли су с децом да подрже Русију и, како су истакли, уче децу како треба.
© Sputnik / Стефан ЂурићИвана и Дарко Ђокић дошли су с децом да подрже Русију.
Скуп подршке Русији у Београду - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Ивана и Дарко Ђокић дошли су с децом да подрже Русију.
„Вечито су нам неке уцене за вратом, а неко ко нас не уцењује и ко нам је увек био пријатељ и брат — то је Русија. Овај споменик је доказ томе. Жао ми је и Украјинаца, изманипулисани део становништва и руководство допустили су да се НАТО преигра, да доноси те системе с брзим деловањем близу граница Русије. Жао ми је свих жртава, посебно невиних, као и оних у Донбасу. Све их треба поменути, не само селективно“, казали су за Спутњик Ђокићи.
Окупљање испред Споменика цару Николају II је најављено пре шест дана, када је у Београду одржана ауто-колона подршке Русији поводом дешавања у Украјини.
Из возила, која су у суботу увече прошла улицама у центру престонице, вијориле су се заставе Русије, Белорусије, ДНР и Србије. На аутомобилима су се налазиле ознаке „Z“.
Након вожње централним београдским улицама, учесници су се и тада упутили ка амбасадама Русије и Белорусије, исказујући подршку напорима руског и белоруског народа и руководства за денацификацију Украјине.
Српске и руске заставе испред Палате Србије у Београду - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СРБИЈА
Срби уз Русе: Скуп подршке Русији данас у 18 сати у Београду
Ауто-колона подршке Русији у Београду - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
СРБИЈА
Скуп подршке Русији у Београду: Ауто-колона прошла улицама у центру престонице /видео, фото/
Подршка Русији из Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РЕГИОН
„Моли се Богу и држ’ се Русије“: Скупови подршке у Подгорици и Бару /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала