- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

За неразвијене општине у Србији издвојено 320 милиона динара

© Sputnik / Александар МилачићСрпски динари
Српски динари - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Кабинет министра Новице Тончева, задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина, донео је Одлуку о одобравању 320 милиона динара за унапређење неразвијених општина.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Одлуком су обухваћене јединице локалне самоуправе које према степену развијености спадају у четврту групу, чији је степен развијености испод 60 одсто републичког просека.
Средстава су одобрена у укупном износу од 319.894.794 динара за 42 јединице локалне самоуправе, преноси Тањуг.
„Мој тим и ја донели смо Одлуку о одобравању средстава за Програм подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина за 2022. За унапређење инфраструктурних капацитета у овим општинама поднето је укупно 44 пријаве пројеката, а након прегледа документације одобрена су средства у укупном износу од 319.894.794 динара за 42 јединице локалне самоуправе“, рекао је Тончев, саопштено је из његовог Кабинета.
Изразио је задовољство што корак по корак, држава и локалне самоуправе заједно граде и стварају боље услове за живот, што су општине мотивисане да се ствари мењају на боље, а тада је, како каже, успех загарантован.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала