- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев: НАТО није онакав каквим су га Украјинци замишљали

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertУкрајински министар спољних послова Дмитриј Кулеба
Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Пратите нас
Министар иностраних послова Украјине Дмитриј Кулеба рекао је да НАТО није онакав каквим су га Украјинци замишљали и да став алијансе о кризи у тој земљи не изазива поштовање.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Желим да направим јасну разлику - постоји политички договор у НАТО-у како би савезници на билатералном нивоу помогли Украјини на сваки могући начин, али сама алијанса као организација је суштински нестала. Морамо искрено да говоримо о томе. Украјинци морају јасно и поштено да виде да НАТО у ствари није онакав каквим су га Украјинци замишљали. Ако сутра промене став – браво! У међувремену, њихов став не изазива поштовање“, рекао је Дмитриј Кулеба.
Он је додао да је највеће питање какву ће цену платити Украјинци због неодлучности алијансе.
„Овде проблем није само за Украјину, већ и за сам НАТО, само што алијанса то још не разуме. Могу припадници НАТО-а и хиљаду пута да кажу да ће се очајнички борити за сваки педаљ своје земље и да ће јачати источни бок НАТО-а, али када не одобравају неке практичне одлуке, онда Русија види да су то само речи. И она разуме да НАТО осећа страх“, рекао је министар.
Предсеник Украјине Владимир Зеленски на заједничкој конференцији за медије након самита нормандијске четворке у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
РУСИЈА
Зеленски: НАТО је слаб и намерно је одбио да затвори небо над Украјином
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
РУСИЈА
Лавров: Зеленски тежи томе да изазове сукоб Русије и НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала