Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

НАДА предала кандидатуру Милоша Јовановића за председника Србије

© Фото : Уступљено СпутњикуМилош Јовановић и Божидар Делић
Милош Јовановић и Божидар Делић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Пратите нас
Српска коалиција НАДА, коју чине ПОКС, ДСС и 25 удружења грађана, предала је данас Републичкој изборној комисији (РИК) кандидатуру Милоша Јовановића за председника Србије.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Коалиција НАДА је прва међу странкама и коалицијама која је предала листу за председничке изборе.
Кандидатуру Јовановића подржао је генерал Божидар Делић који је изјавио да је Јовановића подржао јер је уверен да је он доследан у свом патриотизму и да никада неће издати националне интересе Србије.
Председник ПОКС-а Војислав Михаиловић је рекао да је ПОКС подржао кандидатуру Јовановића јер имају његово чврсто обећање да ће отворити питање друштвено-политичког уређења, односно да ће се поставити грађанима питање да одлуче да ли су за монархију или за републику.
Заменик председника ПОКС-а Душан Радосављевић рекао је да је Јовановић "најобразованији политичар који се кандидује после Другог светског рата".
Истакао је да је он "празник" на овим изборима, јер је човек без политичких и научних мрља у каријери, у времену када се, како наводи, купују дипломе, пренео је Танјуг.
Листу је предао потпредседник ДСС-а Дејан Шулкић.
Председник Скупштине Србије у техничком мандату Ивица Дачић расписао је у среду, 2. марта, председничке изборе за 3. април.
Рок за пријаву кандидата је до 12. марта у поноћ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала