Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Срби су уплашени за безбедност“: Два инцидента за 24 сата у Сувом Долу на Космету

Пратите нас
Два инцидента догодила су се за само 24 сата у Сувом Долу код Липљана. Прво су на зидовима четири куће исписани графити ОВК, а потом су непознати вандали разбили врата на новом школском објекту.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео-садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Милан Јоксимовић, председник Привременог органа за општину Липљан, потврдио је да су се инциденти догодили. Он је казао да су надзорне камере снимиле силуете и да је неко улазио у зграду новог школског објекта, али да није ништа уништено и однесено.
Два инцидента за само 24 сата у Сувом Долу је прави показатељ колики је притисак у последње време на Србе који желе да живе и остану на својим огњиштима. Исписивање графита их их је јутрос веома узнемирило, а након провале у нову зграду школе, сада су већ уплашени за своју безбедност. Напади на њихову безбедност и имовину су постали свакодневни и то је постала реалност српског народа на Косову“, казао је Јоксимовић.
Он је затражио од међународних снага да повећају своју присутност и заштите Србе и њихову имовину на Косову, преноси Косово онлајн.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала