- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински националисти изазвали експлозију у Маријупољу, под рушевинама 200 људи

© Сергеј Сановски, лична архиваБаза пука „Азов на територији санаторијума „Бриз“, Бердјанск. Сергеј Сановски.
База пука „Азов на територији санаторијума „Бриз“, Бердјанск. Сергеј Сановски. - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Пратите нас
Борци „Азова“ активирали су експлозивну направу у Маријупољу, на Булевару Меотиде. Под рушевинма је око 200 људи, укључујући децу, рекао је лидер ДНР Денис Пушилин.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Маријупољска администрација саопштава да је успостављен коридор у правцу Запорожја. То су недавно објавили. Према нашим информацијама, тамо је крајње небезбедно. Због тога нам је и крајње проблематично да сносимо одговорност, јер се тамо налазе националистички батаљони и већ се изводе провокације. Буквално пре неколико минута борци 'Азова' су активирали раније постављене експлозивне направе, због чега се срушила зграда на адреси Булевар Меотиде, 15/20. Под рушевинама је у овом тренутку, у подруму, око 200 људи, међу којима су већина жене и деца. Због тога нам је крајње проблематично да преузмемо одговорност за тај коридор“, рекао је Пушилин за руски „Први канал“.
Раније је Министарство одбране Русије објавило прекид ватре ради изласка цивила из Маријупоља и Волновахе, од 10.00 сати по московском времену.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала