- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Зорана Михајловић: Држава обезбедила довољне количине свих енергената

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗорана Михајловић
Зорана Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Пратите нас
Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је на састанку са Удружењем нафтних компанија Србије (УНКС) да је држава обезбедила довољне количине свих енергената за тржиште Србије.
Током јучерашњег разговора о актуелној ситуацији на тржишту нафте и нафтних деривата у Србији и обезбеђивању сигурности снабдевања горивом свих купаца, између осталог, предложено је да се у тренутним околностима размотре и другачији механизми за усклађивање разлике између велепродајне и малопродајне цене горива, наводи се у саопштењу кабинета потпредседнице владе.
Како се наводи, ти механизми би уважили и платежну способност грађана и омогућили стабилно функционисање нафтних компанија, а све у циљу да се обезбеди уредно снабдевање тржишта.
Михајловићева је истакла да је главни задатак државе да се обезбеди сигурност снабдевања нафтом и нафтним дериватима и да је у том смислу обезбедила довољне количине свих енергената за тржиште Србије.
Представници УНКС информисали су потпредседницу Владе и представнике Министарства о проблемима изазваним значајним променама на тржишту нафте и нафтних деривата у претходних неколико дана, који доводи до губитака у нафтном сектору и проблема у снабдевености на једном броју бензинских станица, посебно мањих, пише у саопштењу, пренео је Танјуг.
Директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Бајатовић: Енергената има довољно, гас неће поскупети до 31. маја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала