- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Милитанти „Азова“ пуцали на цивиле током евакуације из Маријупоља, двоје мртвих

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаМариупољ
Мариупољ - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Народна милиција ДРН саопштила је да су борци националистичког батаљона „Азов“ (терористичка организација забрањена у Русији) отворили ватру на колону цивила који су покушавали да напусте Маријупољ хуманитарним коридором.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Данас су украјински милитанти из националистичког батаљона 'Азов' отворили ватру на цивиле приликом покушаја да изађу из града Маријупољ хуманитарним коридором на траси М23 у правцу Новоазовска. Према првим подацима, двоје људи је убијено, а четворо је рањено", саопштила је Народна милиција ДНР на Телеграм каналу.
Према наводима Народне милиције ДНР, седморо људи је рањено у протекла 24 сата у нападима украјинске војске на територију ДНР.
Саопштено је, такође, да украјинска војска циљано нарушава одредбе Женевске конвенције о заштити цивила током рата, као и да се сви ратни злочини бележе и да ће одговорни за њих бити предати суду.
У саопштењу се наводи да су војска ДНР и Оружане снаге Русије обезбедиле безбедан излазак из Маријупоља у правцу Новоазовска за око 150 људи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала