- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда на прослави рођендана напунила мрежу Новог Пазара /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicАлександар Катаи
Александар Катаи - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде демонстрирали су силу у 26. колу Суперлиге, победивши Нови Пазар резултатом 5:0 (4:0) на прослави 77. рођендана клуба. Црвено-бели су тако направили идеалну увертиру пред обавезе у Европи, где их у четвртак очекује гостовање Ренџерсу у Глазгову у мечу осмине финала Лиге Европе.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Црвено-бели остали су на другој позицији на табели, иза Партизана који је раније данас савладао Спартак у Суботици касним голом из пенала.
Упркос тешким временским условима за игру Црвена звезда је одлично успела да отвори меч. Мобилисали су црно-бели своје навијаче због 77. рођендана, који би сасвим сигурно дошли у далеко већем броју да их нису спречили снег који је промицао и удари ветра.
Тридесетпрви рођендан је 6. марта прославио штопер српског шампиона Александар Драговић који је на Маракану стигао на наговор свог деде Злативоја, који је декларисани звездаш.
И зато не чуди што су Делије изненадиле Драговића транспарентом на којем је писало: „Какав деда, такав унук. Драго, срећан рођендан“.
© Фото : ФК Црвена звездаЦрвена звезда Драговић транспарент
Црвена звезда Драговић транспарент - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Црвена звезда Драговић транспарент
Гости из Новог Пазара морали су већ у осмом минуту да ваде лопту из мреже након што је нови љубимац Делија Охи погодио на асистенцију Бена.
Није дуго требало изабраницима Дејана Станковића да дуплирају предност. Поново је Бен био асистент, само што се овога пута у улози егзекутора нашао Александар Катаи – 2:0.
Није прошло ни шездесет секунди од другог гола који је виђен у 15. минуту, а на семафору највећег српског стадиона већ је био исписан резултат 3:0. Мирко Иванић је лоб ударцем искористио Катаијево сјајно додавање.
Играо се 21. минут када су се у замењеним улогама нашли Катаи и Иванић. Сада је црногорски репрезентативац асистирао Звездином „магику“ који је поставио огромних 4:0.
Момак из Србобрана погодио је искоса с леве стране даљи угао гола Новог Пазара.
Наставила је Звезда да ниже шансе пред голом гостију, али се на полувреме отишло са поменутих 4:0.
Дејан Станковић је на полувремену направио две измене. Ушли су Милан Павков који је заменио Охија, док је Немања Мотика заузео Иванићево место.
Александар Катаи је у 56. минуту стигао до хет-трика, а голман Пазараца Вујанац поново је био лобован. На крају се испоставило да је то уједно и коначан резултат меча 26. кола Суперлиге.
Партизан је остао лидер на табели и има 71 бод, док је Звезда друга са 69 освојених бодова.
Стадион Грбавица - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
СПОРТ
Сарајевски дерби у сенци бруталне туче хулигана /видео/
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
СПОРТ
Инцидент у Црној Гори – хулигани прекинули утакмицу /видео/
Мирко Иванић, ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СПОРТ
Звезда одувала 77. свећицу: „Историјска година, часно бранимо грб“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала