- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Република Српска не може увести санкције Русији

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Кристијан Шмит је човек чији став није важан, нити релевантан, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и додао да Република Српска поштује територијални интегритет Украјине, позива на мир и није спремна да уводи санкције Русији.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
На питање како коментарише наводе Шмита да треба да ћути и размисли о неутралности БиХ у вези са украјинском кризом, Додик је истакао да "не прати тог лика одавно", пренела је РТРС.
"Шмит је на нивоу ничега и његов став уопште није важан, релевантан, ни у чему битан за мене. Од вас чујем шта он каже. Он није тај који одређује шта је чији став, нити тај којег сам ја спреман да у било ком смислу разумем или подржим", рекао је Додик у Бијељини.
Он је додао да је истакао да се у БиХ знају ставови Републике Српске, која је принципијелна.
"Ми смо око украјинске кризе предложили да се заузме неутралан став јер мислимо да је то добро и за муслимане и за Хрвате. И украјински и руски народ су за нас блиски и не можемо ту да правимо никакву диференцијацију, бар што се нас тиче", нагласио је Додик.
Он је поновио да Република Српска поштује територијални интегритет, позива на мир, али и истиче да Српска није спремна да уводи санкције.
"Нисмо спремни да од Руса, где год били, правимо мету прогона, као што то чине неки на Западу, показујући свој фашистички манир и одузимајући имовину људима, прогонећи сваког ко је Рус, па чак и децу у вртићима. Против тога сам и остаћу", поручио је Додик.
Он је истакао да, ако неко у Сарајеву жели, "а колико видим има их, онда нису на истом фону".
"Ја се залажем, ако уопште мој став може ту да помогне, а верујем да не помаже много ни мој, ни председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића, ни било кога из БиХ, онда сам ја за тренутни прекид рата, успостављање мира, преговора, али неко би ишао даље од тога. ЕУ, тражећи себе, покушава ово да искористи као довољан разлог за неко наводно обједињавање, без обзира на чињеницу да сви проблеми унутар Европе остају исти и биће још више продубљени", нагласио је Додик.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала