- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране Русије потврдило: У Украјини се развијало биолошко оружје

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков
Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Документи, које је руска страна добила од запослених у украјинским биолошким лабораторијама, потврђују да су се компоненте биолошког оружја развијале у Украјини у непосредној близини Русије, изјавио је портпарол руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Добијени документи потврђују да је развој компоненти биолошког оружја вршен у украјинским биолошким лабораторијама, у непосредној близини руске територије“, рекао је Конашенков.
Према његовим речима, Кијев је хитно заташкао трагове војно-биолошког програма који се спроводи у Украјини и које финансира Пентагон.
Како је објаснио, Министарство одбране Русије ће представити анализу докумената о програму стварања компоненти за биолошко оружје у Украјини.
„Убрзо ћемо представити резултате анализе добијених докумената. Део њих су, пре свега, сугестија Министарства здравља Украјине о уништавању патогена и акти уништавања у полтавској и харковској биолабораторији, објављујемо то управо сада“, додао је Конашенков.
На дан почетка специјалне војне операције Русије у Украјини су успешно уништени посебно опасни патогени који изазивају кугу, колеру и друге смртоносне болести, рекао је представник руског војног ресора.
„Документе сада анализирају руски војни стручњаци за радијациону, хемијску и биолошку заштиту“, рекао је Конашенков.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала