- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: До сада уништено више од 2.200 објеката украјинске војне инфраструктире

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаАвиони Су-25 Оружаних снага Савезне Државе Русије и Белорусије током војних вежби
Авиони Су-25 Оружаних снага Савезне Државе Русије и Белорусије током војних вежби - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
У последња 24 часа Оружане снаге Русије погодиле су 61 војни објекат украјинске војске, саопштило је Министарство одбране Русије.
„Оружане снаге Руске Федерације настављају да бомбардују објекте војне инфраструктуре Украјине. Петог марта увече изведен је интензивни напад током којег је погођен 61 објекат војне инфраструктуре Оружаних снага Украјине, укључујући 22 јединице наоружања и војне опреме у подземном склоништу, командни центар бригаде, 9 складишта муниције и логистике и 3 радарска пункта“, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал Игор Конашенков.
Он је додао да су ловачка авијација и противвазушна одбрана Ваздушно-космичких снага оборили четири авиона Су-27 и један МиГ-29 у подручју Житомира, Су-27 и Су-25 у подручју Радомишља, један Су-25 у подручју Њежина, два хеликоптера Ми-8 у подручју Кијева, шест беспилотних летелица, укључујући Бајрактар ТБ-2. Уништен је аеродром у Староконстантиновци.
Оружане снаге Руске Федерације преузеле су контролу над још седам насеља у Украјини.
Јединице Оружаних снага Русије напредују на широком фронту и преузеле су контролу над насељима Мала Токмачка, Марфопољ, Ремарка, Новокарловка, Орлинскоје, Володино и Малиновка“, рекао је Конашенков.
У међувремену јединице ДНР и ЛНР напредују - преузеле су контролу над 11 насељених места. Јединице народне милиције ДНР воде борбу у западним и северозападним предграђима Маријупоља, ослободиле су подручје Старог Крима.
Од почетка извођења специјалне операције за демилитаризацију Украјине уништено је 69 авиона на земљи и 24 у ваздуху, 778 тенкова и друге оклопне технике. Укупно 2.200 војних објеката. Међу њима су: 76 командна и комуникациона центра украјинске војске, 111 противваздушних ракетних комплекса С-300, Бук М-1 и Оса, као и 71 радар, објаснио је генерал.
По његовим речима, уништена су још и 77 вишецевна бацача ракета, 279 јединица артиљеријског оруђа и минибацача.
Авиони Су-25 Оружаних снага Савезне Државе Русије и Белорусије током војних вежби - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
РУСИЈА
Руска војска: До сада уништено више од 2.200 објеката украјинске војне инфраструктире
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала