- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске дипломате из УН напуштају САД, стигле на њујоршки аеродром

© REUTERS / STRINGERРуске дипломате се укрцавају у авион након што су протеране из Чешке
Руске дипломате се укрцавају у авион након што су протеране из Чешке - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Руске дипломате у Уједињеним нацијама, које су САД оптужиле за шпијунажу и одлучиле да их протерају из земље, напустиле су са породицама резиденцијални комплекс руске сталне мисије при УН у правцу аеродрома ЈФК у Њујорку, јавља наш дописник.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Укупно је у два аутобуса отишло око 50 људи. Међу онима који одлазе има много деце. С њујоршког аеродрома ће авион са дипломатама и њиховим породицама кренути за Москву.
Стални представник Русије при УН Василиј Небензја рекао је у понедељак да су Сједињене Државе прогласиле 12 руских дипломата из сталне мисије при УН персонама нон грата и да морају да напусте земљу до 7. марта.
Оливија Далтон, портпаролка сталне мисије САД при УН, назвала их је „оперативним обавештајним официрима Руске Федерације“.
У међувремену, у уторак је званични представник генералног секретара УН Стефан Дижарик рекао да САД протерују и руског службеника секретаријата организације.
Министарство иностраних послова Русијеобећало је да ће одговорити на ове кораке Сједињених Држава и позвало Вашингтон да покаже опрезност и не иде на даљу ескалацију.
Према речима портпаролке Министарства иностраних послова Русије Марије Захарове, администрација Џоа Бајдена наставља политику потпуног уништавања темеља међудржавних веза, као и политикуподривања централне улоге УН у покушају да наметне озлоглашени светски поредак заснован на правилима САД и њихових сателита.
Руска операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
РУСИЈА
УЖИВО Украјина: Снажна експлозија у Луганску, руска војска објављује „режим тишине“ од 10.00
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала