- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Ватрена кугла обасјала небо изнад Хрватске: „Било је сјајније од пуног месеца“ /видео, фото/

© Fotolia / trahkoМетеорит
Метеорит - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Синоћ се из Хрватске на небу могао видети метеор, који је заблештао око 19.55 сати, а очевици кажу да је био сјајнији од пуног месеца.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Хрватски астрономски савез објавио је да је сјајна, ватрена кугла примећена са много локација из Хрватске и појашњавају да је реч о изгарању свемирског тела вероватно пореклом из Астероидног појаса које је према тренутним проценама изгорело у атмосфери негде изнад средње Италије.
"Ватрена кугла сијала је десетак секунди, а била је сјајнија од Месеца старог 4-5 дана. Хрватска, односно Глобална метеорска мрежа, забележила је појаву те се тренутно прикупљају и обрађују подаци, а прелиминарно саопштење се може очекивати сутра до краја дана", стоји у објави Хрватског астрономског савеза уз фотографије метеор болида које су снимиле метеорске камере из Хума и Роча у Истри.
Метеор — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
ДРУШТВО
Снимљен метеор на небу изнад Хрватске /видео, фото/
Метеори  - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2020
У Словенији нађени остаци метеора који је пре 10 дана експлодирао у Хрватској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала