- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Руске амбасаде у иностранству живе као у блокади, у свету покренута хајка на Русе

© Фото : МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послове Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послове Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Последњих неколико месеци руске амбасаде у иностранству живе као у блокади, а притом су стално изложене хакерским нападима, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Последњих неколико месеци наше амбасаде живе практично као у блокади. Ствар је у томе што та блокада није услова, није виртуелна, она је најстварнија могућа“, истакла је она за телевизијски канал „Русија 1“.
Захарова је констатовала да је у многим земљама света у току права хајка на Русе.

„То што се сада ради, не само када је реч о нашим дипломатама, него једноставно грађанима наше земље, етничким Русима, то је права хајка која се чак без било какве политичке позадине шири у многим земљама света. Због информативног потпиривања и бесконачног ширења или лажних вести или пропаганде људи се једноставно претварају у звери“, истакла је она.

Захарова је саопштила и да су обавештајне службе САД и земаља НАТО-а (Пољска, балтичке земље) позивале „на неке разговоре“ Русе који су били у контакту са руским дипломатама у иностранству.
Амбасада Русије у Литванији - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
РУСИЈА
Руски дипломата нападнут у главном граду Литваније, Москва упозорава балтичке земље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала