- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички ракетни разарачи ушли у Балтичко море

CC0 / / Амерички разарач "Доналд Кук"
Амерички разарач Доналд Кук - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
Амерички ракетни разарачи „Доналд Кук“ и „Форест Шерман“ ушли су у воде Балтичког мора, саопштио је Национални центар за управљање одбраном Русије.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Снаге и средства Балтичке флоте почели су да прате ракетне разараче америчке морнарице ‘Доналд Кук’ и ‘Форест Шерман’ који су ушли у воде Балтичког мора“, наводи се у саопштењу Националног центра.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Руско-кинеске војне вежбе у Арапском мору - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
РУСИЈА
Министарство одбране РФ: Руска флота одбила напад украјинске морнарице, шест бродова уништено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала