- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Какву игру играју Шкоти и у чему је разлика између Немаца и Срба

© Фото : ФК Црвена звездаДетаљ са утакмице Црвена звезда – Партизан
Детаљ са утакмице Црвена звезда – Партизан - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
Ренџерс је креирао својеврсно чудо у двобоју са Борусијом Дортмунд у шеснаестини финала Лиге Европе, али сада „спушта лопту“ пред двомеч са Црвеном звездом. Многи виде Шкоте као фаворите, али је дефанзивац „полицајаца“ Скот Арфилд изненадио на конференцији, препустивши ту улогу шампиону Србије.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео-садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Неочекивано је Ренџерс у две утакмице са Борусијом Дормтунд остао непоражен. Прво су Немци шокирани на чувеном Вестфалену, где су поражени 4:2 од Шкота, да би у реваншу на Ајброксу, где ће Звезда гостовати у четвртак (21.00), утакмица била завршена без победника 2:2.
Јасно је да је такав епилог трасирао пут Ренџерсу у осмину финала, где га чека Црвена звезда.
А, када екипа нокаутира „милионере“ који су годинама у врху немачког фудбала, с тим што ове сезоне то није случај због великог броја повређених фудбалера, онда је јасно да је многи с правом виде као фаворита против београдских црвено-белих.
Јасно је да не играју квоте, небитна је улога фаворита на папиру. Једино мерило је терен и тога је и те како свестан Скот Арфилд, дефанзивац шкотског представника.
„Наравно да ћемо као и увек покушати да победимо. Очекује нас фантастичан меч. Није битно против кога играмо да ли је клуб већи или у рангу Дортмунда, као и оних који су били овде. Црвена звезда је сјајан тим. Стигла је до осмине финала са разлогом. Била је прва у својој групи. Мислим да јавност сматра да смо фаворити, али ми себе не видимо у тој улози“, искрено је поручио репрезентативац Канаде и саиграч Милана Борјана када је национални тим у питању.
Ренџерс је у 30 . колу шкотског шампионата минималним резултатом савладао Абердин, док је Црвена звезда на прослави 77. рођендана лако изашла на крај са Новим Пазаром.
Утакмица Ренџерс Црвена звезда заказана је за 10. март у Глазгову, док ће реванш бити одигран седам дана касније на Маракани.
Подсетимо, поменути ривали састали су се 2007. године у квалификацијама за Лигу шампиона и тада су Шкоти били ти који су отишли даље.
У Београду је утакмица завршена без голова, док је у Глазгову Начо Ново постигао једини погодак, и то у 90. минуту, што је је Шкотима обезбедило даљи пласман.
Барселона - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
СПОРТ
Легенда се вратила кући и уследила је револуција!
Томас Тухел - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
СПОРТ
Навијачи показали поштовање Абрамовичу, а Тухел – негодује /видео/
Велибор Васовић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СПОРТ
„Е, неће Васке...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала