- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

ФИФА донела нову одлуку на штету Русије

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
Светска фудбалска федерација (ФИФА) увела је ново правило према којем играчи који наступају у Русији имају право на једнострани раскид уговора да ће моћи да потпишу уговор са било којим другим клубом из неке друге земље без последица, али уз неколико услова.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео-садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
ФИФА је дала рок клубовима да до 10. марта постигну споразум са играчима о даљој сарадњи. После тога уговори ће бити једнострано суспендовани и играчи ће бити слободни у потрази нове средине.
Међутим, ово ће бити привремена мера која ће важити само до краја текуће сезоне, или престанка специјалне војне операције Русије у Украјини.
ФИФА је услишила и молбу ФИФПро да дозволи играчима клубова у Русији да потпишу уговоре са тимовима из других земаља, али само до 7. априла у поноћ, када ће истећи рок ове могућности.
Уведено је и правило да један клуб може да региструје максимално два играча из Русије и Украјине.
Текућа сезона у Европи траје до 30. јуна, а тренутно није познато да ли ће ФИФА потезати за додатним корацима, односно да ли ће ова правила бити продужена и на неки наредни период.
Подсетимо, ова организације је већ суспендовала репрезентацију Русије да се такмичи у баражу за Светско првенство у Катару, док је УЕФА избацила све руске клубове из својих такмичења.
Фудбалери Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
СПОРТ
Русија је упутила жалбу на одлуку ФИФА и УЕФА
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала