- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Непозната особа камионом пробила капију руске амбасаде у Даблину /видео/

© AP Photo / Brian Lawless/PA Полицијски увиђај на месту пуцњаве у Лондондерију
Полицијски увиђај на месту пуцњаве у Лондондерију - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
Непозната особа је камионом пробила капију руске амбасаде у Даблину, ирска полиција је била присутна и ништа није учинила по том питању, саопштио је Спутњику портпарол амбасаде Русије у Даблину Никита Исакин.
„Током данашњег дана 7. марта 2022. године је вратима амбасаде пришао велики камион, возио је уназад и у потпуности срушио капију амбасаде. Инцидент се догодио у присуству ирске полиције која није ништа учинила. Колико нам је познато, возач камиона је ухапшен“, рекао је Исакин.
Наводи се да амбасада одлучно осуђује овај „кривични чин против мирне дипломатске мисије“.
„Амбасада сматра да је овај инцидент јавно и грубо кршење Члана 22 Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961. године. Амбасада је у контакту са Министарством спољних послова Ирске и тражи од ирских власти да предузму свеобухватне мере како би осигурале безбедност запослених и чланова њихових породица“, пише у саопштењу.
У амбасади Русије су такође подвукли да овај инцидент изазива велику забринутост и додали да „такве бесмислене и варварске поступке не би могао да подржи ни један здраворазумски човек“.
Према прелиминарним подацима нема настрадалих, а полиција је из безбедносних разлога затворила улице у близини инцидента.
Амбасада Русије у Литванији - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
РУСИЈА
Руски дипломата нападнут у главном граду Литваније, Москва упозорава балтичке земље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала