- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Слање плаћеника и авиона у Украјину испровоцираће катастрофу

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
Слање плаћеника и авиона са Запада у Украјину ће изазвати катастрофалан развој ситуације не само тамо, већ и у земљама НАТО-а, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Како ће плаћеници, авиони бомбардери и подршка у испорукама оружја Украјини побољшати хуманитарну ситуацију у Украјини? Никако. То ће једноставно испровоцирати катастрофалан развој ситуације не само у Украјини, већ и директно у земљама НАТО-а“, рекла је Захарова за телевизију „Први канал“.

Захарова је додала да ће испорука оружја Украјини људима, милитантима који се крију иза цивилног становништва, само погоршати ситуацију и довести до глобалног колапса.
Према њеним речима, Украјину су НАТО и Вашингтон увек сматрали одскочном даском усмереном против Русије, а становнике Украјине сматрали су таоцима игре глобалне дестабилизације ситуације у свету.
„Украјину су НАТО и Вашингтон увек сматрали за одскочну даску усмерену против наше земље, а у принципу и саму земљу (Украјину), и њено политичко руководство, и народ Украјине НАТО, а пре свега Вашингтон, сматрали су за таоце своје игре за глобалну дестабилизују ситуацију у свету“, објаснила је она.
Како је навела, Запад покушава да учини све како би трула власт у Кијеву што дуже трајала, како би страдање народа Украјине потрајало и постојао повод за санкције Русији.
„Они се труде да учине све да ова... трула по својој суштини и форми, власт што дуже потраје, да потраје страдање саме Украјине, како би цивилно становништво држали као таоце, како би се створио вештачки повод за санкциони притисак на нашу земљу“, истакла је портпаролка.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Пољски ловци Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
СВЕТ
Пољска би могла да пошаље Украјини „совјетске ловце“ ако од Америке добије Ф-16
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала