- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Левандовски постигао голове за историју, Пирова победа Интерa у Ливерпулу /видео/

© AP Photo / Matthias SchraderРоберт Левандовски
Роберт Левандовски - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Фудбалери минхенског Бајерна су савладали Салцбург са 7:1, уз најбржи хет-трик у историји Лиге шампиона за Роберта Левандовског, а у четвртфиналу елитног такмичења придружио им се и Ливерпул који је поражен од Интера са 1:0, али је у првом дуелу у Милану победио са једним голом више.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

После прве утакмице одигране у Салцбургу и завршене резултатом 1:1, очекивало се да ће аустријска екипа пружити велики отпор у Минхену, али се то није догодило.
Бајерну је требало нешто више од пола сата да поведе са великих 4:0 и да готово реши дуел после свега трећине одиграног времена.
Три гола су била део Роберта Левандовског – у 12. и 21. минуту је реализовао пенале, а у 23. је затресао мрежу из игре, што је најбржи хет-трик у Лиги шампиона икада.
Четврти гол и тачку на утакмицу ставио је Серж Гнабри у 31. минуту, а до краја полувремена неколико прилика за повећање голгетерског салда имао је Левандовски, али је резултат остао непромењен.
За то време, резултат реванш меча утакмице између Ливерпула и Интера био је нерешен, а енглеска екипа је била доминантна и имала више времена лопту у поседу, иако је имала предност од 2:0 из првог дуела.
Док је Интер тражио начин како да пронађе пут до гола Ливерпула, Бајерн је повисио разлику голом Томаса Милера у 54. минуту.
Осам минута касније у односу на дуел у Минхену, затресла се мрежа у Енглеској – Лаутаро Мартинес је постигао погодак за Интер и дао наду свом тиму, али је она потонула минут касније пошто је Алексис Санчес добио други жути картон.
Почасни погодак за Салцбург у Минхену постигао је Мауриц Кјергор у 70. минуту, али је Бајерн и даље наставио да доминира.
Као последица таквог начина игре стигао је и шести гол за Бајерн – поново је стрелац био Милер, опет после асистенције Лироја Санеа у 83. минуту.
Сане је три минута касније себе наградио поготком, а Левандовски је уписао и асистенцију.
Са друге стране, Интер није успео да постигне још један гол и избори продужетке па завршава такмичење у Лиги шампиона Пировом победом од 1:0 на легендарном стадиону Енфилд Роуд.
Лига шампиона, 1/8 финала, реванш
Ливерпул – Интер 0:1 (0:0), прва утакмица 2:0
Мартинес 62
Бајерн – Салцбург 7:1 (4:0), прва утакмица 1:1
Левандовски 12п, 21п, 23, Гнабри 31, Милер 54, 83, Сане86 – Кјергор 70
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала