- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зверев поново на удару америчког новинара: „Где је граница?“

© AP Photo / Alastair GrantАлександер Зверев
Александер Зверев - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Амерички новинар Бен Ротенберг прокоментарисао је одлуку Асоцијације професионалних тенисера да не суспендује Александра Зверева због неспортског понашања на турниру у Акапулку.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Ротенберг, контроверзни амерички новинар, незадовољан је што је Немац само условно кажњен, те се запитао где је граница.
Потпуно је нереално да ово није за суспензију. Ако насилно ударање рекетом по столици судије, потом и вриштање на њега и изговарање псовки није за суспензију, шта је онда? Шта је то што би прешло границу?“, упитао је Ротенберг.
Амерички новинар има посебан „пик“ на Зверева пошто је месецима водио хајку против њега, заједно са бившом Сашином девојком, тврдећи да АТП мора да реагује на наводе да је силовао Ољу Шарипову.
Зверев га је због тога и тужио, те не чуди што је Ротенберг „шокиран“ одлуком Асоцијације професионалних тенисера.
Слабост АТП је невероватна, не само у овом инциденту, већ и у многим другим у последњих неколико година. У било ком нормалном професионалном спортском контексту, неколико АТП играча би одслужило суспензије од почетка пандемије, а нико није“, додао је Ротенберг.
АТП је раније у току дана саопштио да је Зверев кажњен са 25 хиљада долара и забраном играња од осам недеља, али и да се ради о условној казни, те да ће она бити примењена само ако Саша понови сличан скандал у наредних годину дана.
У супротном, ако се буде понашао фер-плеј у наредних дванаест месеци, АТП ће повући казну након што истекне поменути период.
Таква одлука није се свидела свима, првом Бену Ротенбергу који је своје незадовољство изразио путем Твитера где га прати више од 120 хиљада људи.
АТП изрекао пресуду Звереву због скандала у Мексику
„Где год да одем, сви хоће да се придружим гажењу“: Чувени Аустралијанац о Ђоковићевом третману
Ко је „мистериозна“ Кинескиња са којом се Ђоковић сликао?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала