- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда одбранила Београд – пао је „Краљ“!

© Фото : КК Црвена звездаКошаркаши Црвене звезде
Кошаркаши Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде остварили су спектакуларну победу над Реал Мадридом утакмици 20. кола Евролиге одиграној у Београду резултатом 65:62.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Црвена звезда је одиграла бриљантно, одбрана је била на врхунском нивоу, а у нападу су сјајна индивидуална и тимска решења била нерешива енигма за гостујућу тим тренера Пабла Ласа.
Звезда је остварила десету победу у сезони и налази се на деветом месту табеле Евролиге, са истим скором као осмопласирани Монако, али и утакмицом мање.
У свом препознатљивом стилу екипа тренера Дејана Радоњића је отворила дуел, чврстом одбраном је „угушила“ офанзивне акције Реала, а у нападу је намеравала да нападне обруч, што јој и није полазило за руком у највећој мери.
За седам минута Реал је постигао свега седам поена, али је тим тренера Пабла Ласа успео да пронађе ритам и поведе, међутим Звезда је до краја деонице вратила клатно на своју страну и на први одмор отишла са предношћу од 16:15.
Наставило се у тврдом стилу, шоу је у првом делу друге деонице преузео Фернандес промашајима са линије за три поена, одбрана Звезде је деловала веома стабилно упркос томе, домаћи су чак поново и повели, али су уследиле две тројке које су значиле аларм за Радоњића при резултату 26:24 за Звезду.
Домаћи су учврстили одбрану, приморавали су ривале да губе лопте и обилато су користили указане прилике за лаке поене из контранапада у чему су се истакли Давидовац и Волтерс, али је и цела екипа деловала компактно и спремно да реагује на све изазове, што је тим Реала избацило из ритма.
Смиреним нападима Звезда је „бушила“ одбрану ривала и на полувремену је водила са 35:28, уписавши чак седам украдених лопти.
Ритам је остао исти у наставку, поново је Звезда из дефанзиве добијала импулс за добре нападе и после тројке Ивановића имала је вођство од 42:34.
Реал је успео да ухвати ритам, са осам узастопних поена стигао до изједначења, а поен вишка пред последњи квартал Звезда је стекла после слободног бацања, што је у првом нападу финалне четвртине потврдио Калинић.
Тројка Волтерса је одвела Звезду на пет поена вишка (50:45), а после коша Добрића разлика је стигла и до седам поена после пет одиграних минута, али су уследиле две узастопне тројке Реала због чега је Радоњић морао да тражи минут одмора.
Реакција је била права, Звезда је поново стекла седам поена предности, феноменалан је у тим моментима био Давидовац, на оба краја паркета, али је покушај Лазића да инсценира прекршај у нападу ривала дозволио Љуљу простор да убаци тројку и смањи на четири поена разлике пред финални минут.
На један поен је смањио Љуљ новом тројком, 13,6 секунди до краја, Ивановић је потом реализовао два слободна бацања, а затим је Љуљ покушао да изнуди прекршај при шуту за три поена.
Најбољи у тиму Звезде био је Дејан Давидовац са 13 поена, толико је имао и Никола Ивановић, док је Нејт Волтерс уписао 12. На другој страни, Серхио Љуљ је уписао 20 поена, а Еди Таварес је дуел завршио са по 11 поена и скокова.
Ток меча сте могли да пратите уз Спутњик:
Нејт Волтерс и Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
СПОРТ
Звезда победила Реал у Београду, Партизан тешко поражен у Литванији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала