- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Јапан увео трећи пакет санкција против Русије и Белорусије

© AFP 2023 / Mandel NGANЈапанска застава
Јапанска застава - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Министарство спољних послова Јапана објавило је трећи пакет санкција против Русије и Белорусије због ситуације у Украјини. Санкције су уведене против 20 Руса и 12 грађана Белорусије, као и две руске и 12 белоруских компанија. Забрана је уведена и на извоз Министарству одбране Белорусије.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Санкције су уведене против првог заменика шефа администрације руског председника Алексеја Громова, портпарола председника Русије Дмитрија Пескова, заменика шефа администрације председника Дмитрија Козака, првог заменика шефа администрације Сергеја Киријенка, лидера Чеченије Рамзана Кадирова, власника компанија Бориса Ротенберга и Алишера Усманова, новинара Владимира Соловјова и других.
Поред тога, Јапан је увео санкције и против Виктора и Дмитрија Лукашенка, портпарола председника Белорусије Наталије Ејсмонт, министра унутрашњих послова Белорусије Ивана Кубракова и других.
Две руске и 12 белоруских компанија су укључене у трећи пакет санкција Јапана, међу њима су Војна компанија „Вагнер“, група компанија „Синесис“, „Белтехекспорт“ и друге.
Министарству одбране Белорусије су уведене санкције на извоз укључујући укључујући оружане снаге, као и полицију и обавештајне организације.
Московски међународни пословни центар Москва Сити на обали реке Москве - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
РУСИЈА
Нове мере подршке руском бизнису и грађанима, пред страним компанијама три опције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала