- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина открива ново оптерећење за светску економију

© AP Photo / Andy WongКинески председник Си Ђинпинг на обележавању 110. годишњице Синхајске револуције у Пекингу
Кинески председник Си Ђинпинг на обележавању 110. годишњице Синхајске револуције у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Санкције Русији због специјалне операције у Украјини постаће ново оптерећење за светску економију, која се још није опоравила од пандемије, изјавио је кинески председник Си Ђинпинг.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Санкције ће утицати на стабилност глобалних финансија, снабдевања енергијом, транспорта и ланаца снабдевања и додатно ће оптеретити глобалну економију, која је била под тешким теретом пандемије, а то је неповољно за све стране“, рекао је Си Ђинпинг на виртуелном састанку са француским председником Емануелом Макроном и немачким канцеларом Олафом Шолцом.
Кинески лидер је такође додао да Кина, Француска и Немачка треба да уложе напоре да смање негативан утицај кризе и да заједнички подрже мировне преговоре између Русије и Украјине, како би спречили ескалацију или „измицање сукоба ван контроле“.
ЕУ увела је санкције Русији, усмерене на банкарски и индустријски сектор земље, замрзавајући девизне резерве Москве и изазивајући масовни егзодус страних предузећа из земље, преноси РТ.
Упркос догађајима у Украјини трговина између Русије и Кине је у значајном порасту. Према подацима кинеске царине објављеним, трговински промет између две земље порастао је за скоро 39 одсто у прва два месеца ове године у поређењу са истим периодом прошле године, премашивши 26 милијарди долара.
Владимир Путин и Си Ђинпинг на самиту Азијско-пацифичке економске сарадње  - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Трговински промет Русије и Кине порастао скоро 40 одсто за два месеца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала