- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Краљевска опера у Лондону отказaла наступ диригента Павела Сорокина за извођење „Лабудовог језера“

© Sputnik / Тања Трикић Лабудово језеро
Лабудово језеро - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Диригенту оркестра Бољшој театра Павелу Сорокину отказано је учешће у Краљевској опери у Лондону због руске инвазије на Украјину, саопштила је та британска културна установа.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Краљевска опера је, из истих разлога, крајем фебруара отказала наступе чувеног Бољшој балета заказане за лето.
„С обзиром на тренутну ситуацију у Украјини, у овом тренутку није могуће да Павел Сорокин, диригент Бољшој оркестра, гостује у Краљевском балету“, навела је оперска кућа.
Рођен у Москви, Сорокин је студирао клавир и дириговање на Московском конзерваторијуму. Као пијаниста балета за чувени Бољшој театар наступа од 1983, а као диригент од 1989. године.
У Краљевском балету у Лондону дебитовао је 2007. режирајући „Лабудово језеро“ Чајковског од када редовно ради за ту установу. Дириговао је и оркестрима у Париској опери, Метрополитен опери у Њујорку и Кенеди центру у Вашингтону.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала