- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички новинар у једној реченици потврдио неправду о којој бруји Денвер /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Макс Келерман, познати новинар ЕСПН-а, изјавио је да Никола Јокић мора да унапреди игру у плеј-офу у односу на лигашки део, што је само потврда да „мејнстрим“ новинари у Америци не прате довољно Јокића и Нагетсе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Мислим да је он најнепоштованији МВП кога могу да се сетим, у смислу пажње и третмана код јавности“, рекао је тренер Денвера Мајкл Мелоун пре два месеца.
„Ако отворите речник и потражите реч доследност, тамо ћете наћи Николину слику. То нас враћа на 'балон', па на прошлу сезону од 72 утакмице, а ове сезоне смо знали да ће Џамал Мареј бити ван терена дужи период. Када на листу повређених додате и Мајкла Портера јуниора и Пи Џеј Дозира, Јокићев учинак постаје још невероватнији“, додао је.
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Америка и даље није прихватила Србина – „Јокић најпотцењенији МВП у историји“
Оваквих или сличних изјава, што људи из Денвера, што новинара који прате Нагетсе, било је на стотине, а реченица Макса Келерман показује да су били и јесу и даље потпуно у праву када кажу да је Јокић најнепоштованији МВП.
Келерман је био у студију са колегом Тимом Леглером који се дивио издањем српског кошаркаша против Њу Орлеанс Пеликанса.
Са свим изреченим био је сагласан чувени Макс, али...
„Сагласан сам са тобом, али морам да га видим како ово ради у плеј-офу“, рекао је Келерман и то је било довољно да љубитељ кошарке угаси телевизор или Јутјуб, у зависности где је гледао.
Изјавивши да Јокић није подигао ниво игре у плеј-офу у односу на лигашки део сезоне само показује колико неко не прати дешавања у Денверу, јер ако је нешто заштитни знак Јокића, то је да увек диже игру за доигравање.

Поређење Николе Јокића у лигашком делу сезоне и у плеј-офу:

Сезона 2018/2019:
Лигашки део – 20 поена, 10,8 скокова, 7,3 асистенције;
Плеј-оф – 25 поена, 13 скокова, 8,4 асистенције;
Сезона 2019/2020:
Лигашки део – 19,9 поена, 9,7 скокова, седам асистенција:
Плеј-оф – 24,4 поена, 9,8 скокова, 5,7 асистенција;
Сезона 2020/21:
Лигашки део – 26,4 поена, 10,8 скокова, 8,3 асистенција;
Плеј-оф – 29,8 поена, 11,6 скокова, пет асистенција.
Као што можете да видите, Јокић је у претходне три сезоне сваки пут дизао број постигнутих поена у плеј-офу, што је само потврда величине – када је најважније, тада се иде ниво изнад.
Међутим, Келерман је очигледно, или заборавио на то, или једноставно није довољно пратио.
„Када су пре неколико сезона играли плеј-оф, Џамал Мареј је био без премца најбољи кошаркаш Денвера. Ако Јокић може да подигне ниво игре у плеј-офу, као што је то урадио Мареј, могли би да освајају титуле. Мора то да уради“, додао је Келерман.
Новинар ЕСПН-а овде је говорио о плеј-офу 2020. године када је Мареј заиста играо невероватно, убацивао и по 50 поена по утакмици, али мало је претенциозно рећи да је без премца био најбољи кошаркаш екипе.
Мареј је бележио 26,5 поена, Јокић 24,4, и поштено је рећи да су подједнако вукли Денвер ка финалу Запада у ком су изгубили од ЛА Лејкерса.
Није погрешно рећи и да је Мареј био бољи, али нагласити и рећи „без премца“ је превише.
Келерман је само потврдио теорију људи из Денвера и ма колико Јокић играо сјајно, то се вероватно неће променити јер српски кошаркаш игра на малом тржишту и није толико атрактиван мејнстрим медијима у Сједињеним Америчким Државама.
Грег Попович на корак до бесмртности
Хаким, Дирк, Јанис? Не – Никола Јокић /видео/
Помера границе – Јокићев 75. трипл-дабл у каријери! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала