- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хаким, Дирк, Јанис? Не – Никола Јокић /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiСрпски кошаркаш Никола Јокић немоћан против Пеликанса
Српски кошаркаш Никола Јокић немоћан против Пеликанса - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Кендрик Перкинс, бивши НБА кошаркаш, рекао је да је Никола Јокић највештији странац у историји НБА, ставивши га тако испред многих легендарних играча попут Хаким Олајџувона, Дирка Новицког...
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Јокић игра на невероватном нивоу од почетка сезоне, а утисак је да ових дана достиже неке нове висине, с обзиром на партије које пружа.
У две вечери заредом остварио је трипл-дабл, крупним корацима иде ка новој МВП титули и такве партије једноставно нису могле да промакну НБА аналитичарима.
Никола Јокић и Џордан Пул – детаљ са меча Денвер - Голден Стејт - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
СПОРТ
Помера границе – Јокићев 75. трипл-дабл у каријери! /видео/
Један од њих је Кендрик Перкинс који није увек био на страни српског кошаркаша, али овога пута рекао је изразито храбру и јаку изјаву.
„Рећи ћу ово – Јокић је највештији странац (неамериканац) којег је ова игра икада видела, тачка. Када причамо о кошаркашкој свестраности, асистенцијама, кретању, поентирању... Има комплетан арсенал и, између осталог, потцењен је денфазивац“, рекао је Перкинс.
На ову изјаву остали чланови емисије на ЕСПН-у били су помало шокирани, те је уследило питање: „Вештији и од Јаниса, Карима, Хакима?“.
„Да, да, да“, јасан је био Перкинс.
Од Јаниса Адетокумба је сигурно вештији, то и није толико тешко, али ставити Јокића испред Хакима и Дирка је јако храбро, с обзиром на резиме какав имају ови легендарни кошаркаши.
Јокић ове сезоне просечно бележи 26 поена, 14 скокова и осам асистенција, из игре шутира сјајних 57 одсто и у досадашњем делу такмичарске године остварио је чак 18 трипл-даблова.
Дошао је до бројке од 75. трипл-даблова у каријери и само три му фале да изједначе Вилта Чемберлена који држи рекорд по броју оваквих учинака од центара.
Помера границе – Јокићев 75. трипл-дабл у каријери! /видео/
Јокић исписао историју, тренер одушевљен: „Он је хладнокрвни убица!“ /видео/
Чудесни Србин – Никола поново писао историју америчке кошарке /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала