- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Посебно поштовање женама у руској војсци: Путин, Захарова и Поклонска честитали 8. март

© Sputnik / Sergei Guneyev / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Руски лидер Владимир Путин је у овогодишњој честитки поводом Међународног дана упутио посебне речи поштовања женама које служе у руској војсци. Честиткама су се придружиле и портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова и заменица председника Одбора за међународне послове Државне думе Русије Наталија Поклонска.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Путин се обратио синоћ породицама војника који сада учествују у специјалној војној операцији, рекавши да могу да буду поносни на њих, као што се и цела држава поноси и брине за њих.

Он је у својој осмомартовској честитки цитирао речи које је, како је рекао — „написала велика жена, коју ми, Руси, зовемо матушка — царица Катарина Друга“: „Бранићу своју отаџбину језиком, пером и мачем све док је живота у мени“.

Дан жена честитала је и Марија Захарова.
Желим лепоту, љубав, мир и топлину целој предивној половини човечанства, написала је Поклонска на свом Телеграм-каналу.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
РУСИЈА
Путин: Задатке у Украјини спроводе само професионални војници
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала