- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Република Српска је чињеница“: Хрватски председник о ситуацији у БиХ

© Tanjug / FOTO HINA/DANIEL KASAPХрватски председник Зоран Милановић
Хрватски председник Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је да је Република Српска чињеница, а да је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик његов саговорник.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Милорад Додик је представник српског народа. Он је саговорник којег познајемо. Страхујемо од оних које не познајемо, а који су доведени за руку“, рекао је Милановић.
Он је навео да Европски парламент, који је законодавно тело, не уводи никакве санкције Додику, те истакао да не воли хајке, јер их обично предводе кукавице.
Коментаришући ситуацију у БиХ, Милановић је рекао да је појачана присутност снага због ситуације у Украјини, али да нема начина да све то ескалира у оружани сукоб у БиХ.
Одговарајући на питање о Додиковим идејама о отцепљењу Републике Српске, Милановић је рекао да је једно политичка реторика, а друго оно што је реално.
„Његова идеја је идеја. Шта је идеја о трећем ентитету? Води ли то разбијању БиХ или је то део преговарачке тактике да Хрвати добију оно што им је отето“, упитао је Милановић и додао да Република Српска постоји и да је чињеница.
Када је реч о НАТО-у у Грузији, Милановић каже да ће се томе супроставити и да то „не долази у обзир“, преноси РТРС.
Санкције Русији, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
РЕГИОН
Нове санкције Додику безопасне по Српску, али опасне по БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала