- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија ће ујутру прогласити затишје због евакуације становника из украјинских градова

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Уђи у базу фотографијаИзбеглице из Украјине стижу у Русију
Избеглице из Украјине стижу у Русију - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Русија објављује затишје од 10.00 часова по московском времену у среду, 9. марта и спремна је да обезбеди хуманитарне коридоре из појединих украјинских градова, укључујући Кијев, саопштио је међуресорни координациони штаб Русије за хуманитарно реаговање у Украјини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Како се наводи у саопштењу, одлука је донета упркос томе што украјинска страна константно ремети акције усмерене на отварање хуманитарних коридора. Руска страна се руководила погоршањем хуманитарне ситуације због безакоња националиста.
Русија је спремна да обезбеди хуманитарне коридоре из Кијева и суседних насељених места у Русију преко територије Белорусије у град Гомељ, а накнадно би цивили били пребачени у Русију. Што се тиче хуманитарних коридора у јужном правцу, они би се обезбедили у договору са украјинском страном.
Поред тога, Москва је спремна да осигура следеће коридоре: из града Чернигово преко Белорусије у град Гомељ са превозом цивила авионом у Русију; у јужном правцу у договору са украјинском страном; из града Суми двема рутама у градове Полтава и Белгород, а даље ваздушним, железничким или друмским превозом до изабраних дестинација или места привременог смештаја; у јужном правцу у договору са украјинском страном.
Русија је спремна да отвори хуманитарне коридоре из града Харков до Белгорода, а даље ваздушним, железничким или друмским превозом до изабраних дестинација или места привременог смештаја; у градове Лавов, Ужгород, Иваново-Франковск – у договору са украјинском страном; из града Мариупољ двема рутама до Ростова на Дону преко Новоазовска и Таганрога; у град Запорожје – у договору са украјинском страном; из других насељених места – у договору са украјинском страном.
Како је саопштио шеф Националног центра за управљање одбраном, генерал-пуковник Михаил Мизинцев, Русија је поново предложила Украјини да договоре руте за повлачење цивила.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
РУСИЈА
Путин: Ако било која земља уведе зону забрана летења над Украјином, сматраћемо је учесницом сукоба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала