- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Профитери“ ситуације у Москви не питају колико кошта Евролига

© Sputnik / Михаил Сербин / Уђи у базу фотографијаКошаркаши ЦСКА Москве: Ифе Лундберг (лево), Торнике Шенгелија (десно), Никола Милутинов (иза)
Кошаркаши ЦСКА Москве: Ифе Лундберг (лево), Торнике Шенгелија (десно), Никола Милутинов (иза) - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
Пратите нас
Кошаркаши Виртуса из Болоње профитирали су због ситуације у Украјини и Русији, те су се доласцима Данијела Лина Хекета и Торникеа Шенгелије озбиљно појачали пред наставак сезоне у Еврокупу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Некадашњи кошаркаши московског ЦСКА, носиоци руског гиганта, одлучили су да напусте престоницу Русије због великих притисака изазваних војном операцијом у Украјини, у циљу демилитаризације и денацификације ове државе.
Челници Виртуса, када су видели шта се дешава у Москви, контактирали су агенте поменутих кошаркаша и веома брзо су се договорили са играчима који спадају међу најбоље на својим позицијама у Европи.
Екипа из Болоње и пре ових потписа била је изузетно јака, предвођена српским мађионичарем Милошем Теодосићем и италијанским виртуозом Марком Белинелијем.
Поред њих у екипи је сијасет квалитетних кошаркаша, попут Кевина Харвија, Ајзее Кординијера, Џакара Сампсона и Кајла Вимса, али у току сезоне чета Серђа Скариола показивала је знаке слабости, пре свега у дефанзиви.
Деловали су „мекано“, екипа су са највише примљених кошева у својој групи Еврокупа и због тога нису били изразити фаворити, јер је у плеј-офу јако важно знати како одбранити напад.
Виртус то није показао у континуитету, а доласком Хекета и Шенгелије то би требало да се промени – макар се у тиму надају.
Италијан и Грузин донесе лидерство и чврстину, кошаркаши су који играју срцем и утисак је да њиховим доласком клуб из Болоње постаје непобедив за остале учеснике Еврокупа.
А, међу осталим учесницима је и Партизан, и он не спада међу било какве учеснике, већ и сâм циља на освајање и директан пласман у Евролигу.
Доласцима Хекета и Шенгелије задатак је додатно отежан, за сигурно 50 одсто, али много пута у историји били смо сведоци да не играју имена на папиру, већ људска бића.
Виртус има неограничени потенцијал у нападу, ниједна евролигашка екипа се не би постидела да у тиму има, рецимо, Теодосића и Белинелија, а Токо и Лино би требало да унапред игру на другом делу терена.
Овде је јако важна реч „требало“, пошто је и даље све у ваздуху и не знамо како ће се искусни Италијан и Грузин уклопити у већ састављену екипу која од почетка сезоне игра у овом ростеру.
Некада оваква појачања могу имати и контраефекат, када на већ оформљену екипу додате таленат какав поседују Хекет и Шенгелија, међутим, познајући карактере двојице кошаркаша, не би требало да Скариоло има проблема да их уведе у тим.
У случају Шенгелије треба истаћи да постоји шанса да Виртус његове услуге само рентира, пошто се већ појавила информација да ће на лето потписати вишегодишњи уговор са Барселоном.
Рачуница богатог клуба из Болоње је јасна – пласман у Евролигу, по сваку цену, а из овог примера видимо да не питају колико кошта та цена.
Шенгелија је један од најплаћенијих кошаркаша у Европи на својој позицији, а ни Хекет није играо за малу суму у Москви, што само говори о амбицијама Виртуса из Болоње.
Председница Грузије га осудила због одласка у Русију, а он јој показао како се бране боје државе
ЦСКА потврдио одлазак четворице кошаркаша – Србин остао у Москви
„Московска машинерија“ остала без битног шрафа: „Изнуђен корак, желимо му срећу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала