- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Аустрија суспендовала Закон о обавезној вакцинацији

© AP Photo / Oded BaliltyВакцинација деце у Израелу
Вакцинација деце у Израелу - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Влада Аустрије саопштила је да је Закон о обавезној вакцинацији против корона вируса суспендован и да тренутно нема потребе за његовим провођењем
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Влада Аустрије саопштила је да неће почети да спроводи Закон о обавезној вакцинацији против корона вируса за већину одраслих од средине марта како је планирано, преносе аустријски медији.
Телевизија ОРФ објавила је да је Влада Аустрије у саопштила да је Закон о обавезној вакцинацији против корона вируса суспендован и да тренутно нема потребе за његовим спровођењем. Најављено је да ће стручна комисија поново проценити ситуацију средином јуна.
Аустрија ће суспендовати своју политику обавезне вакцинације, изјавила је министарка Каролине Едстадлер.
„После консултација са министром здравља, одлучили смо да ћемо, наравно, пратити оно што је (експертска) комисија рекла — обуставићемо обавезну вакцинацију“, рекла је министарка Каролин Едштадлер новинарима после седнице Владе, преноси Франс 24 позивајући се на АФП.
Обавезна вакцинација за старије од 18 година законски је регулисана почетком фебруара, два и по месеца након што је најављена за време таласа делта варијанте корона вируса.
Било је планирано да полиција средином марта почне да проверава вакцинални статус становништва, а за оне који приликом контроле не буду имали доказ о вакцинацији или га не доставе накнадно биле су предвиђене казне од 600 до 3.600 евра.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала