Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Биста Милице Ракић враћена у Ташмајдански парк

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICБиста Милице Ракић у Ташмајданском парку
Биста Милице Ракић у Ташмајданском парку - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Биста Милице Ракић, девојчице која је погинула у НАТО агресији на Југославију 1999. године, враћена је на споменик у Ташмајданском парку.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Реконструкцију поломљене бисте је урадила ливница Јеремић, а симболичну цену платио је председник Александар Вучић, желећи да покаже значај незаборава злочина који је НАТО починио у Србији. Вучић је рано јутрос положио цвеће на споменик.
Споменик са епитафом „Били смо само деца“, у знак сећања на 79 страдалих малишана токо НАТО агресије, оскрнављен је у ноћи између среде и четвртка, 18. фебруара.
То је други пут да су вандали одломили бронзану бисту девојчице са лутком, извајане по лику Милице Ракић, од када је овај споменик постављен 2000. године, преносе Новости.
Споменик Милици Ракић, девојчици коју су убиле НАТО бомбе 1999. године, у Ташмајданском парку - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
СРБИЈА
Поново оштећена биста Милице Ракић у Ташмајданском парку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала