- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британски војници који оду у Украјину биће кажњени

© Sputnik / Михајил Фомичјов / Уђи у базу фотографијаБританска војска
Британска војска - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Припадницима британског Министарства одбране забрањено је да путују у Украјину, а кршење те забране биће кажњено, саопштило је то министарство.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
„Свим припадницима забрањено је да путују у Украјину до даљег обавештења, било да су на одмору или не. Припадници министарства који отпутују у Украјину сносиће дисциплинске и административне консеквенце“, саопштило је британско министарство одбране.
Упозорење је објављено после написа у британским медијима да су поједини припадници британске војске отпутовали у Пољску, са намером да пређу у Украјину, преноси Спутњик интернешнел.
Министар транспорта Грант Шапс додао је да ће сваки британски војник који се оглуши о забрану бити изведен пред војни суд, јер би таква њихова акција била „опасна ситуација“.
„Постоји велика разлика у томе када Британија шаље војску негде и када појединци крше прописе и одлазе негде. Желимо да осигурамо да помоћ коју пружамо буде званична, као што је слање оружја Украјини током конфликта или ранија обука 22.000 украјинских војника“, рекао је Шапс за Ај-ти-ви.
Министар одбране Бен Волас претходно је позвао Британце да не путују у Украјину како би се укључили у борбе јер „не жели да види Британце који гину, као што не жели да види ни Украјинце“. Он је то изјавио пошто је министарка спољних послова Лиз Трас раније рекла да би подржала Британце који оду да се боре на украјинској страни.
Британски премијер Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
СВЕТ
Велика Британија: Ми смо врло, врло великодушни али – не отварамо границе за Украјинце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала