- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Калинић открио истину: Жељко ме је звао у Партизан, рекао сам му да би то било глупо

© Фото : АБА лига - Драгана СтјепановићНикола Калинић и Жељко Обрадовић, фотографија после утакмице КК Црвена звезда - КК Партизан
Никола Калинић и Жељко Обрадовић, фотографија после утакмице КК Црвена звезда - КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Кошаркаш Црвене звезде Никола Калинић открио је да је прошлог лета добио и одбио позив Жељка Обрадовића да пређе у Партизан.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Калинић се летос вратио у Црвену звезду, а у то време се у медијима спекулисало да га тражи и вечити ривал црвено-белих.
„Имали смо неке контакте током лета. Жељко (Обрадовић) је питао мог агента да ли бих дошао у Партизан. Рекао сам му да то не могу да урадим јер не желим и било би глупо“, искрено је прокоментарисао Калинић за „Баскет Њуз“.
Репрезентативац Србије је и објаснио зашто је донео такву одлуку, те после неколико година играња у иностранству поново обукао црвено, а не црно-бели дрес.
„Налазим се на доста слика на којима сам прослављао освојене трофеје са Црвеном звездом. Мислим да не би било прикладно да тек тако променим боје. Посебно ако не морам и ако могу да играм и за Црвену звезду“, додао је 30-годишњак из Суботице.
Крилни кошаркаш своје симпатије никада није крио, а тачан разлог одлуке да се врати у Звезду, а не пређе у неки други европски клуб, рекао је по потписивању уговора.
„Нисам никада био поборник патетике... Вратио сам се када сам све анализирао – клуб, квалитет живота, претходно искуство. Даћу све од себе као и увек на терену, очекује нас много рада, ту су моји некадашњи другари Лука, Лазић, тренер Дејан Радоњић... Нисам могао да оставим своје другаре на цедилу“, причао је тада ас који је неколико година сарађивао са Жељком Обрадовићем у Фенербахчеу, са којим је постао првак Европе.
Новинар који је вршио интервју је подсетио Калинића да његов потенцијални прелазак у редове вечитог ривала не би био први у европској кошарци.
„Свака ситуација је другачија. Потпуно разумем ако желите да играте на вишем нивоу или добијете баш добру финансијску понуду. На крају крајева, ми можемо да играмо неких 10-15 година и морате да се осигурате финансијски. Али ако не морате, онда не разумем зашто неки момци у својим најбољим годинама то ураде, а могу да играју где год хоће...“.
Прави земљотрес десио се прошле деценије, када је легендарни Василис Спанулис прешао из Панатинаикоса у Олимпијакос.
„Он је имао своје разлоге. Желео је свима да докаже да може да буде главни играч, а то није могао да уради у Панатинаикосу са свим осталим играчима. Нисам о овоме причао са њим, него сам тако видео ту ситуацију“, објаснио је Калинић и додао:
„Он је мислио да нема довољно простора у Панатинаикосу и одлучио је да оде да свима покаже шта жели. И то је и урадио. Он је малтене променио изглед грчке кошарке. Олимпијакос је тада кренуо да расте, а од тада Панатинаикос пада помало. Кажем, код неких разумем такве одлуке. Код неких не. Али то се свугде дешава. То је део послао“.
 Жељко Обрадовић са супругом на сахрани Дуде Ивковића - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
СПОРТ
Обрадовић: Нису причали о бомбардовању моје земље 1999. године
Никола Калинић, српски кошаркаш (десно), током утакмице против Асвела  - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Какве везе домаћи парадајз има са Николом Калинићем? /видео/
Жељко Обрадовић и Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
СПОРТ
Чачак црно-белог Зороа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала