- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Орбан: Нема ни говора да се придружимо америчким санкцијама на увоз гаса и нафте из Русије

© Sputnik / Лола Ђорђевићфото
фото - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Мађарској су и даље потребни руски гас и нафта и неће се придружити САД које су увеле санкције на увоз тих производа, поручио је премијер Мађарске Виктор Орбан.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Како је рекао, о ставу Мађарске обавештен је и Брисел.
„Ставио сам до знања да не можемо да следимо пример САД. Они су јуче увели санкције на те производе, а то ће бити бреме које премашује снаге Мађарске, стога не може бити ни говора о томе да се придружимо тим санкцијама“, рекао је мађарски премијер у видео-обраћању.
Према његовим речима, ове недеље у читавој Европи су се одвијали „озбиљни дипломатски напори“ - о овом питању је у уторак разговарао са британским премијером и колегама из Вишеградске групе, а потом са председником Европског савета Шарлом Мишелом и лидерима Словачке, Шпаније и Ирске.
Консултације су претходиле Самиту ЕУ који се одржава сутра у Француској.
Он је предочио да санкције уведене Русији већ стварају озбиљне последице које могу постати страшне ако се прошире на увоз руске нафте и гаса.
Мађарска би била посебно погођена јер се 85 одсто гаса и 64 одсто нафте која се троши у земљи увози из Русије, а око 85 одсто мађарских домаћинстава користи гас као примарни извор енергије, упозорио је Орбан.
Предсендик Русије Владимир Путин и премијер Мађарске Виктор Орбан током састанка у Будимпешти - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
СВЕТ
На ивици ножа: Мађарска под снажним Западним притиском али не затвара врата Русији
Петер Сијарто у Адашевцима код Шида на отварању фабрике УБМ - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
СРБИЈА
Сијарто: Не желимо да прихватимо одлуке Европе које ће плаћати наши грађани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала